We zijn open... corona-proof!

Goed nieuws! Wij zijn open! We verwelkomen je met een warm hart, de opstelling blijft volledig toegankelijk, onze museumshop is open en wanneer je huiswaarts keert, weet je heel veel te vertellen over het verleden, het heden en de toekomst van vlas.

 

Hoe gaan we samen een veilig en aangenaam museumbezoek realiseren?
Onze aanpak in 10 punten:

1) Plan je bezoek en boek je ticket online.

2) Kom alleen, met je partner of in gezinsverband en wie zich ziek voelt, blijft thuis. Respecteer het gekozen tijdslot. 

3) Breng geen onnodige bagage mee, onze lockers zijn uitzonderlijk gesloten.

4) We integreerden plexiglasbescherming aan de kassa. Ze beschermen niet enkel onze bezoekers, maar ook ons museumpersoneel. Een mondmasker dragen in het museum is vanaf zaterdag 11 juli verplicht. Het dragen van een mondmasker reduceert het risico voor jou en anderen. Wist je dat we ook linnen mondmaskers te koop aanbieden in onze museumshop?

5) We beperken het aantal bezoekers in Texture tot maximum 155 personen tegelijkertijd. Afhankelijk van de grootte van de zalen (Wonderkamer, Leiekamer, Schatkamer en Kroonzaal), zullen meer of minder personen tegelijkertijd worden toegelaten. Het aantal zal steeds worden aangegeven aan het begin van elke zaal. Ook museummedewerkers wijzen je hierop. We vragen aan de bezoekers om dit mee te bewaken.

6) De gesuggereerde looplijnen doorheen het museum herleiden het tegen het lijf lopen van personen tot een strikt minimum. We creëren in heel wat zones 100% eenrichtingsverkeer. We plaatsen afzetpaaltjes met linten om onze bezoekers te '(bege)leiden'. We bevestigen stickers op de vloer om mensen eraan te herinneren anderhalve meter afstand te houden. Social distancing blijft een cruciale basisregel.

7) Hygiëne is essentieel. Op diverse strategische plaatsen doorheen het museum bieden we de mogelijkheid om de handen te ontsmetten met handgel. 

8) Ons team onderhoud schenkt extra aandacht aan alle sanitaire voorzieningen. Ook de touchscreens in het museum worden meermaals per dag gereinigd, alsook andere gevoelige zones zoals handvatten, deuren. Je kan van gereinigde touchpennen gebruik maken tijdens de duur van je bezoek.

9) De lift is enkel beschikbaar voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. We organiseren éénrichtingsverkeer aan onze trappen. Zowel de leuning van de trap wordt doorheen de dag meermaals gereinigd, alsook de knoppen van de lift. 

10) Voor aankopen in de museumshop verkiezen we contactloos betalen. We reinigen onze betaalterminal regelmatig. 

 

Maar de belangrijkste maatregel is wellicht... GENIET van je bezoek! Je hebt deze ontspanning verdiend! 

 

We rekenen op het verantwoordelijkheidsgevoel en de burgerzin van alle bezoekers om de geldende maatregelen te respecteren. Dit geldt ook voor onze museummedewerkers. 

 

Is er toch iets niet duidelijk of heb je nog een vraag? Dan mag je ons zeker contacteren via texture@kortrijk.be of op 056 27 74 70.

Voor meer informatie over het COVID-19 virus en preventiemaatregelen, surf naar www.info-coronavirus.be